Okullar açılıyor ‘Bonzaiye' dikkat

Okullar açılıyor ‘Bonzaiye

Okulların açılmasını kısa bir süre kaldı. Eğitimciler, okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri bekleyen büyük bir tehlikenin bonzai olduğunu düşünüyor. Bonzai maddesine çok kolay ve düşük miktarda para ödeyerek ulaşılmasının uyuşturucu tacirlerinin işi

BİR ÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırma son dönemde çok sayıda gencin hayatını kaybetmesine sebep olan bonzai kullanımının 11 yaşının altında düştüğünü ortaya koydu. Geçen yıl 48 binden fazla çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine getirildi. Çocukların yaklaşık 4 bin 500`ünün esrar, 213`ünün bonzai, 118`inin eroin ve 171`inin de hap kullandığı tespit edildi. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, Türkiye’de bir çok kişinin hayatına mal olan bonzai tehlikesine karşı vatandaşların bilinçli olmaları gerekiyor. Öğrenci velileri bonzai tehlikesine karşı yetkilileri uyararak, okullar açılmadan etkili mücadele planı yapılması çağrısında bulundu.

 

 

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Bonzainin Türkiye’nin yeni sosyal tehlikesi olarak kendisini gösterdiğini ve her geçen gün can almaya devam ettiğine dikkat çeken veliler, son günlerde üç gencin daha bu zehirli illete yenik düştüğünü kaydederek, yetkililerin bu konuda hassas davranması gerektiğini belirttiler. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, bonzai ve türevi sentetik uyuşturuculara yönelik istihbarat çalışmalarının yanı  sıra, uyuşturucunun kente getirildiği yöntemler üzerinde yoğun çalışma  yürüttüklerini, kentteki çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ